Brottsofferjouren – Sajten för lurade småsparare

De flesta människor vill tro det bästa om allt som händer och sker. Detta är något som idag inte alls är möjligt längre. Det är helt enkelt något som ligger minst hundra år tillbaka i tiden och fast rotat i människans instinktiva medvetande. Ja, för alla de som inte har vaknat om vet hur mycket lurendrejeri och kriminalitet som hela tiden lurar i alla hörn. Ja, för det är många också. Alla dessa människor pratar om, och riskfyllda handlingar och den stora naiva inställningen dessa människor har. Ibland är det dock inte så lätt att vara den som har koll på allt, och detta handlar då många gånger om ekonomi och ekonomiska investeringar.

Du måste ha en slant för att investera i något

I mångt och mycket handlar det om att mycket vill ha mera. Här talas det inte om att detta bara gäller investeringar i nivåerna miljoner, utan det kan helt enkelt handla om 10000 kronor upp till ett par hundra tusen. Detta är det som idag kallas för ett kapital som en så kallad småsparare kan ha samlat på sig. När det då dyker upp något bra, som massor med människor med normala kunskaper rörande ekonomi kan se är fördelaktigt. Ja, då är det lätta att skyffla in de surt förvärvade slantar som livets sparande har samlat för att helt enkelt få en större chans till ekonomisk frihet på äldre dar. Detta är inte alltid sant och kanske är det i många fall bättre att fortsätta på den linje som sedan tidigare fått dessa pengar att växa på ett säkert sätt.

Med detta menas nu inte att alla Investeringar och sätt att spara på kommer att vara lika riskfyllda. Det är heller inte säkert att det egentligen kommer att vara någon större risk alls. Det hela handlar helt enkelt om sunt förnuft, förmågan att göra en riskanalys. Ta ett exempel som att köpa aktier i välkända svenska storföretag. Här finns det en trend som säger att dessa alltid ökar i värde på sikt. Detta kan då jämföras med att spela på optioner vilket inte alls är ett lika säkert sett att få pengarna att växa. Hur som helst är det inte alltid som detta stämmer. I det fallet handlar det många gånger om ekonomisk kriminalitet, vilket är något som du inte kan skydda dig mot. Här trodde du på något som sedan visade sig vara en bluff. Vips så var sparkapitalet borta och du hade blivit bestulen på dina sista lyckliga 20 år i livet.

Olika härvor som skapat ett varningens tecken

När det talas om risker med investeringar på denna sajt, så handlar det helt enkelt inte om vilka val du gör när det kommer till att välja sätt att investera. Ja, risken ur denna sidas synvinkel kommer att vara lika stor oavsett om du har pengarna på banken, i fonder, aktier eller annan form av värdehandling som är låst till ett företag eller en organisation. Här handlar det om saker som nästan inte gick att förutse. Det handlar om alla de ekonomiska och oegentliga härvorna som ledde till att massor av småsparare förlorade sina pengar. Vad säger du om Fermenta, Ikea, Prosolvia, Trustor som några exempel? Vad gör du när finansmarknaden inte längre håller? Finns det något sätt att skydda sig mot det? Detta och mycket mera läser du om på denna sajt.

Denna sajt kanske du känner igen

Nu kan det vara så att du redan känner till denna sajt på nätet, eller så kan det helt enkelt bara vara så att tankarna när du hör namnet brottsofferjouren för dig att öppna korpgluggarna. Ja, detta beror på att sajten tidigare berörde information om en bok med samma namn. Denna var skriven av en man vid namn Lars Ohlsson. Här stred och skrev han om småsparare som blivit lurade av stora företag och banker, samt alla andra sätt de kan bli lurade eller förda bakom ljuset på. Denna anda kommer sajten att fortsätta upprätthålla, och ge dig bra historisk information som kan leda till säkrare investeringar.